Misteriozni nestanak Anthonyja Foxa i pitanje: Je li “Edward Škaroruki” imao u tome svoje prstiće?

Izvor: YouTube The Disappearance of Anthony Fox: Was Johnny Depp Involved?

Za Anthonyja Foxa vjerojatno niste nikada čuli, no za Edwarda Škarorukog sa vrlo spretnim prstićima/škarama ili barem za glumca koji ga glumi, Johnnyja Deppa zasigurno jeste. Depp iza sebe ima dugu i uspješnu filmsku karijeru, koja je u zadnje vrijeme izgurana u drugi plan brojnim glumčevim skandalima koji su punili tabloide u zadnjih nekoliko godina. Zanima li vas u kakvoj su vezi ova dvojica Fox i Depp, i što se točno dogodilo između njih, pročitajate u članku koji slijedi.

Klub od kojega je sve počelo

Krenimo od noćnog kluba od kojega je sve počelo. Današnji Viper Room je noći klub smješten na Sunset Boulevardu u zapadnom dijelu Hollywooda u Kaliforniji. Zgrada u kojoj se nalazi, sagrađena je još davne 1921. godine. U početku se tu nalazila mala trgovinica mješovite robe. No, kako se ulica mijenjala, mijenjalo se i okolno stanovništvo i njihove potrebe. Kada je neugledna ulica postala pomalo glamurozna u 40-im prošlog stoljeća trgovinicu je zamijenio prvi u nizu noćnih klubova na ovom mjestu. Mi ćemo ovdje spomenuti samo neke od njih. Vlasnik noćnog kluba koji je ovdje egzistirao krajem 40-ih godina prošlog stoljeća bio je poznati mafijaš Mickey Cohen, a klub je tada nosio naziv Cotton Club. Bio je to, u to vrijeme, mali i ne suviše eksponirani klub, koji je očito služio kao paravan za brojne druge Mickeyeve poslove, koji su se vodili iz podruma kluba. Sudeći prema vlasniku ovo je bilo sjedište raznih ilegalnih radnji poput prostitucije, kocke i droge. Kasnije je zgrada stradala u požaru sredinom stoljeća, no odmah nakon obnove ovdje se otvara striptiz klub nazvan The Last Call. No, klub nije potrajao ni godinu dana, a već je donesen zakon koji je zabranio rad ovakvih klubova. Klub se prodaje, i nakon toga mijenja vlasnike i imena. U 80-im godinama prošlog stoljeća, klub postaje popularno mjesto, u koje navraćaju slavne face poput Johna Belushija i Brucea Willisa.

Smrt Rivera Phoenixa i negativan publicitet

Novo razdoblje, koje nas ovdje najviše interesira je ono koje je započelo 1993. godine. Klub se od tada naziva Viper room, a ima nekoliko suvlasnika, među kojima se ističe  Johnny Depp koji je, navodno, u svojoj ponudi za udio u klubu, nadmašio i onu Schwarzeneggerovu. Da je Schwarzenegger pobijedio Deppa,  pitanje je kako bi budućnost kluba izgledala, a na kraju krajevi da li bi se Arnold upustio u politiku. Nakon ovih promijena klub i dalje posjećuju zvijezde poput Drew Barrymore, Leonarda DiCaprija i brojnih drugih. Samo nekoliko tjedana nakon uspješnog otvaranja u Noći vještica u klubu se predozirao mladi glumac River Phoenix koji je vrlo brzo potom umro i to na izlasku iz kluba. To je klubu donijelo negativan publicitet. Sam je Depp nakon toga svake godine na Noć vještica zatvarao klub u znak sjećanja na preminulog glumca u usponu.


Nestanak koji je i danas neriješen

No, mi se ovdje nećemo baviti nesretnom smrću mladog glumca već jednim još, rekli bismo, težim slučajem, a to je misterioznim nestankom jednog od suvlasnika kluba Anthonyja Foxa. Između Deppa i Foxa do razmirica je došlo krajem 90-ih, i čitava je stvar završila na sudu. Fox je pokrenuo višemilijunski spor protiv Deppa i četvorice suvlasnika zbog pronevjere i netransparentnog poslovanja u kojem su,  Depp i ostali suvlasnici utajili od samog Foxa ogromne sume novaca, prebacivši ih na drugu tvrtku. Nekoliko dana prije svjedočenja protiv Deppa i ostalih suvlasnika Vipera, Anthony je misteriozno nestao. Zbilo se to u prosincu 2001. godine. Njegovo je vozilo nađeno nekoliko tjedana kasnije, ali ne i njegov vlasnik. Iza Anthonyja ostala je kćer koja je baš u to vrijeme slavila svoj 17-ti rođendan. On je u vrijeme nestanka imao 53 godina. Pritisak javnosti je vjerojatno učinio svoje pa je Depp svoj udio u klubu dao Foxovoj kćeri 2004. godine.

Teorije o nestanku

Deppu nikada nije suđeno za ovaj incident niti ostalima, no čitava priča je vrlo sumnjiva. Danas se smatra da je Foxovo tijelo pokopano unutar samog kluba u podrumu u jednoj od malih prostorija. Neobično je da unatoč brojinim glasinama policija nije istražila tu teoriju. Iako je javnost počela upirati prstom u Deppa, s logične strane Deppu nekoliko milijuna dolara ne znači previše, ipak je on glumac A kategorije, koji po filmu zarađuje milijune i gubitak od nekoliko milijuna dolara ga zasigurno ne bi natjerao na zločin, no to ne znači da netko od ostalih suradnika u klubu nije umiješan u nestanak Foxa. Naravno, to ne znači da je Depp, nevin, ali isto tako ne znaci da je doista kriv. Policija očito nije odradila dobro svoj posao jer se nije makla s mrtve točke. Neki smatraju da se Fox ubio, no slučaj na sudu nije išao u prilog Deppu i drugim suvlasnicima jer je ovaj imao jake dokaze protiv svojih partnera. Osim toga imao je dijete o kojem je trebalo brinuti.

Bilo kako bilo, Anthonyja i dalje nema, i njegova obitelj čeka odgovore, a zapravo je sve manje nade da će ih ikada dobiti. Prema najnovijim podacima, Viper neće još dugo stajati na tom mjestu jer će se objekt srušiti iduće godine, a zamijenit će ga staklena zgrada na dvanaest katova. Viper odlazi u prošlost, a slučaj Foxa očito u zaborav.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari