Maturalna zabava koja se pretvorila u noćnu moru: Tinejdžerica rodila u toaletu, ubila dijete i vratila se na plesni podij!

Maturalne zabave obično ne ispune sva naša očekivanja, ali ostaju u lijepom sjećanju i najčešće se doživljavaju kao zatvaranje jedne i otvaranje nove neispisane stranice, čija praznina u nama budi nadu i slatko iščekivanje koje iz toga proizlazi. Ovdje imamo jednu sasvim drugačiju priču o maturalnoj zabavi koja se pretvorila u pravnu noćnu moru, barem za sve one koji su znali što se te večeri događalo u pozadini zabave.

Odlazak u toalet

Melissa Dexter (18) došla je na maturalnu zabavu u dvoranu u Aberdenu u saveznoj američkoj državi New Yersey 1997. godine. Bila je poput svojih prijateljica lijepo dotjerana, ali je vrlo brzo po dolasku otišla u toalet te je poručila prijateljicama da će se u toaletu zadržati malo duže, ali da će se vratiti na plesni podij. Kako je rekla tako je i bilo, Melissa se pridružila svojim vršnjacima, nakon 20 do 30 minuta, i zaplesala.

Zamijećena velika količina krvi u toaletu

Međutim, u međuvremenu je domar upozoren da je ženski toalet pun krvi koju je trebalo počistiti. Kada je čistačica počistila toalet primijetila je da je vreća za smeće neobično teška zbog čega ju je domar otvorio. Imao je što i vidjeti. U pitanju je bila vrećica u kojoj je bilo tek rođeno dijete koje nije pokazivalo znakove života. Domar je pozvao hitnu koja ga je puna dva sata pokušavala reanimirati, ali bezuspješno. Unatoč tome mrtvom djetetu je osoblje hitne službe odlučilo dati ime Christopher. Obdukcijom je otkriveno da je dijete rođeno živo i teško 2,7 kg, ali da je udavljeno. Melissa si je sama prerezala pupčanu vrpcu, a obavljene pretrage su pokazale da nije bila pod utjecajem alkohola i droge.


Suđenje za ubojstvo

Uslijedilo je suđenje na kojem je Melissa osuđena na 15 godina zatvora s mogućnošću uvjetnog otpusta kroz tri godine. Djevojka je tijekom suđenja pokazala kajanje te je puštena iz zavora već 2001. godine. Prema njezinom kazivanju vodenjak joj je pukao u jutro na dan maturalne zabave te je cijelog dana imala bolove, ali nije nipošto htjela propustiti zabavu pa je otišla na proslavu s jasnom predodžbom što joj je činiti nakon poroda.

Nitko nije znao za njezinu trudnoću

Melissa je jedinica iz vrlo religiozne obitelji koja se bojala priznati svojim roditeljima problem u kojem se našla. Zanimljivo je da trudnoću nije priznala ni dečku, Johnu Lewisu. Melissa je bila visoka i mršava, što može objasniti da trudnoću nisu primjećivali ljudi uokolo nje. Nakon što su njezine prijateljice policiji rekle da je ona duže vrijeme bila u toaletu, policija ju je pozvala na ispitivanje gdje je prvo lagala da je imala obilnu mjesečnicu, ali je kasnije priznala istinu. Uskoro je uhićena i optužena za umorstvo.

Melissa danas i posljedice njenog slučaja 

Na slobodu je već puštena u dobi od 23 godine. Danas je ona udana majka dvoje djece, a udala se za svog mladića iz srednje škole. Njen slučaj poslužio je kao katalizator novih zakona koji su ženama omogućili da anonimno predaju novorođenčad medicinskim radnicima umjesto da se tragedije ovakvih razmjera ponavljaju. Svakako bi trebalo senzibilizirati društvo vezano uz probleme neželjenih trudnoća i donijeti odredbe koje će omogućiti mladim osobama koje se nađu u takvoj situaciji da, ukoliko to žele, zadrže dijete, ali da pri tome dobiju određenu financijsku potporu za uzdržavanje djeteta dok ne stanu, kako bi se reklo, na svoje noge.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari