Mali monstrumi: Kada djevojčice postanu ubojice!  

Fotografija: KIRO 7

Živimo u instant svijetu u kojem roditelji nemaju vremena za svoju djecu, pa se uloga roditelja učestalo svodi na neku vrst stanodavaca i hranitelja u najbanalnijoj verziji. Današnja djeca odrastaju usamljenija nego sve generacije djece do sada, prepuštena sama sebi i društvenim mrežama, koje ruku na srcu, same po sebi nisu loša stvar, ali kao i sve mogu se iskoristiti u dobre i loše svrhe. No, koliko njihova primjena može biti loša, kao i kakve strašne posljedice sa sobom nosi roditeljstvo bez većeg angažmana samih roditelja pokazuje slučaj o kojem ćemo danas pisati.

Dan za slavlje!

Dan 21. siječnja 2021. bio je dan za slavlje u obitelji tinejdžerice Melanie Lyons, koja je slavila svoj 15-ti rođendan. Melania je, čini se s prijateljicom, otišla u kino, a nakon toga u obližnji Walmart,  jedan od dućana iz lanca ove korporacije u industrijskom gradu Lake Charlesu u američkoj saveznoj državi Louisiani. Iz kina su ih slijedile četiri djevojčice stare između 12 i 14 godina. Ne bi li ih se riješile djevojčice su ušle u Walmart na sigurno, no da ni prisutnost drugih ljudi ne donosi pretjeranu zaštitu uskoro su iskusile na svojoj koži.

Žrtva. Fotografija: Fox40

Poprište ubojstva Walmart

Koliko saznajemo povod za praćenje, maltretiranje, ali i samo ubojstvo Melanie bila je ljubomora, navodno zbog neke tinejdžerske simpatije. Kako je Walmart trgovina u kojoj se može kupiti vrlo raznolika roba, jedna od zlostavljačica uzela je nož s police, a kojega je u tijeku grupnog napada na Melaniju, djevojčici zabola prsni koš. Ovaj napad je prenošen uživo na društvenim mrežama Facebooku i Instagramu. Policija je stigla u dućan u 19 i 30, a vozilo Hitne pomoći prevezlo je tijelo djevojčice u bolnicu, gdje je uskoro umrla. Djevojčice koje su sudjelovale u napadu, pobjegle su s poprišta zločina i po povratku kućama nisu pokazale nikakvo kajanje, dapače slavile su smrt svoje vršnjakinje i nastavile joj nadijevati pogrdna imena. Kasnije su sve četiri uhićene.


Mali monstrumi i njihovi roditelji

Od četiri uhićene tinejdžerice jedna je suočena s optužbom za ubojstvo drugog stupnja, a preostale tri za ubojstvo s predumišljajem Ono što najviše zabrinjava je to što jedna od majki djevojčica koje su počinile ubojstvo, svoju kćer naziva najboljim djetetom od svoje devetero djece, što otvara ozbiljno pitanje kakva su joj ostala djeca. Nevjerojatno je da roditelji mogu stvoriti male monstrume, a da se pri tome i kada se pokaže kakve su kreacije dali svijetu, ne zapitaju o svojoj ulozi u cijeloj priči.

Lokalni šerif Tony Mancuso je izjavio da je to bilo, u tom trenutku, treće ubojstvo u šest mjeseci u Lake Charlesu, a u kojem su sudjelovali tinejdžeri stari između 11 i 16 godina. On se obratio javnosti i zamolio za pomoć i suradnju roditelja u cijeloj priči, naglašavajući da problem koji imaju nije u domeni policije već roditelja i da su oni ti koji moraju napraviti promjenu u svom odnosu prema djeci.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari