Kontroverzni japanski performer umjetničkog imena Hard Gay u mladosti je bio – hrvačka zvijezda!

Glazbeni svijet posljednjih se decenija promijenio iz temelja. Nekoć je za uspjeh na estradi valjalo imati sjajan glas, ljupki stas i ono što se nazivalo “scenskom karizmom”. Ovih dana stvari stoje drugačije: sve i da imate raspon glasa poput tri Radojke Šverko, nećete daleko dogurati ako niste u stanju pobuditi zanimanje na svakakva čuda navikle publike. Dok su kontroverzije na privatnom planu nekoć rušile karijere, današnja publika pokazat će vam palac dolje ako iza sebe nemate barem dva-tri sočna skandala. Toga je, od samih početaka karijere, bio svjestan Masaki Sumitani, jedan od najpopularnijih japanskih performera.

Da je Sumitani nekonvencionalno stvorenje, bilo je jasno još dok je bio balavac. Dok su se vršnjaci igrali autićima, krišom je isprobavao majčine haljine i divio se svojoj pojavi u zrcalu. Tako dotjeran, izvodio je skečeve i pjevao pjesmice u osami svoje sobe, pred plišanim zečevima kao najvjernijom publikom. Prevarili ste se, međutim, ako ste pomislili da je mali Masaki bio mekušac: više od svega volio je tučnjave na školskom igralištu, a njegovi protivnici, nerijetko viši i stariji, kući su se redovito vraćali s manjkom zuba.

Kad je odrastao, na nagovor roditelja upisuje studij na prestižnoj poslovnoj školi, ali ondje se toliko dosađivao da je usred jednog predavanja istrčao iz zgrade, i nikada se više tamo nije vratio. Posvetio se profesionalnom hrvanju, u kojem je postigao zapažene rezultate. Nakon što je osvojio prvenstvo u Kyotu, nastupajući pod znakovitim imenom “GiveUp Sumitani”, postaje članom hrvačke udruge “Hustle”, čiji su borci u nastupe redovito uključivali komičarske elemente. Sumitani, jedan od najpoznatijih kečera u domovini, u sportsku mirovinu se povukao 2009. godine, nakon što je pretrpio strahovitu ozlijedu u ringu: lijevo stopalo bilo mu je smrvljeno.

Shvatoši da premještanje kostiju protivnika više nije opcija za njega, odlučio je iskušati sreću kao stand-up komičar, ali se njegova publika nije mnogo razlikovala od plišanih zečeva pred kojima je kao balavac nastupao. Kad je već htio poslati sve k vragu, došao je na sjajnu ideju: uskočit će u pripijene hlače od PVC-a, razdrljiti košulju i dopustiti svijetu da uživa u pogledu na njegovo mišićavo tijelo, dok on pjevuši hitove poznatih izvođača. Bio je to recept za uspjeh: obradom pjesme “YMCA” grupe “Village People”, postao je jedna od najvećih japanskih zvijezda.

Četrdesetpetogodišnji Matsuki nastupa pod znakovitim imenom Hard Gay, a hvatanje za prepone i mrdanje stražnjicom dio su njegova repertoara. Ne dopustite da vas izgled zavara: kao ni američki sprinter Tyson Gay, Hard Gay nije gay. Prije nego što se vjenčao s Annom Suzuki i postao otac, mijenjao je ljubavnice kao na traci, a među njegovim “reckama” našle su se brojne japanske glumice, voditeljice i manekenke. Homoseksualna zajednica više ga je puta napala, tvrdeći da ismijava njihov način života ali Masaki na kritike samo odmahuje rukom. “Nastupat ću dok god me publika traži. Tko ne shvaća da ljudi traže spektakl, provokaciju i šok, nema što tražiti u show-businessu”, kaže on.


Piše: Lucija Kapural

Komentari