Koliko je opasno djecu ostaviti bez nadzora, pokazuje slučaj male Dulce Marije Alvarez

Dulce Maria Alvarez. Fotografija: 6ABC.

Ostavljate li djecu bez nadzora i na nekoliko minuta, nemojte. Upravo slučaj o kojem ćemo danas pisati potvrđuje koliko je to opasno. Nekada nam se čini da se loše stvari događaju samo drugim ljudima, no onda kao u nekom košmaru i mi postajemo likovi o kojima se piše u crnoj kronici. Upravo se to dogodilo majci malene  Dulce Marije Alvarez.

Manji grad u kojem se čovjek osjeća lažno sigurno

Trudna majka je s djecom otišla u trgovinu kupiti sladoled, što su snimile kamere u dućanu. Nakon toga se dovezla do igrališta, a njezino su dvoje djeca sa sladoledom u rukama veselo otrčala na obližnje igralište u gradu Bridgetonu u američkoj saveznoj državi New Jerseyu. Bridgeton je grad koji broji nešto manje od 25 000 stanovnika. U takvom gradu većina ljudi se osjeća sigurno, pa je tako i ova majka pustila petogodišnju Dulce Mariu Alvarez i njezinog mlađeg brat da sami odu do obližnjih ljuljački dok je ona ostala ostrugati srećku u autu zajedno s starijom kćeri koja je pisala zadaću.

Osumnjičenik Hispanoamerikanac

Zbilo se to krajem ljeta 2019. godine u poslijepodnevnim satima. Kada je 10 minuta kasnije majka otišla do ljuljački našla je dječaka kako plače i sladolede na podu. U izvještajima se ne navodi koliko je dječak imao godina, no sudeći prema snimkama iz trgovine rekli bismo da je riječ o malom djetetu od jedno tri godine. Žena je u prvom trenutku pomislila da se djevojčica možda igra skrivača. No kako je nije mogla pronaći, a djevojčica se nije pojavljivala pozvala je policiju i na teren je ubrzo izašlo 30-ak policajaca koji su pretražili okolicu, ali djevojčici nije bilo traga. Osumnjičenik je opisan kao svijetli Hispanoamerikanac koji je vozio crveni kombi. Potraga za djevojčicom se proširila na područje do Meksika gdje živi njezin otac, ali se ne navodi je li on otac sve njezine djece ili samo male Dulce. Uglavnom navodno je policija kontaktirala oca koji negira da je oteo dijete.


Djevojčica još nije nađena

Za informaciju o djevojčici je ponuđena nagrada od 75 000 dolara, ali za sada i nekoliko godine kasnije djevojčica nije nađena. Dapače nema nikakvih naznaka gdje bi ona mogla biti. Možemo se samo nadati da je otac angažirao nekog da mu vrati dijete i da je ona danas živa. Taj scenarij nam se čini dražim od otmice od strane nepoznate osobe koja bi otela djevojčicu tko zna iz kakvih bolesnih pobuda.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari