Život u brunejskom haremu: “Bilo mi je odlično, kasnim na sastanak!” 

Hareme obično povezujemo s prošlim vremenima, no oni egzistiraju i danas. O jednom takvom haremu na dalekim Brunejima i njegovim svojevoljnim ili manje svojevoljnim stanovnicama pisat ćemo danas, pa ukoliko vas zanima što podrazumijeva “radni odnos” u haremu, pročitajte tekst koji slijedi.

Playboyev harem

Bruneji su država smještena na sjeveru otoka Bornea u jugoistočnoj Aziji. Harem na Brunejima ima 40-ak stanovnica. On je u vlasništvu glasovitog playboya Jefrija Bolkiaha, brata sultana Hassanal Bolkiaha od Bruneja. Spomenuti princ ima na Brunejima vilu vrijednu 45 milijuna funta, 2000 automobila naručenih prema njegovim prohtjevima, više od 10 zrakoplova, te poveći harem skupih žena, zbog čega nije čudno da njegovih mjesečni troškovi često iznose po nekoliko desetaka milijuna funta. Možda ćete se pitati odakle to silno bogatstvo u jednoj takvoj malenoj zemlji, no ono ponajprije potječe od bogatstva Bruneja izvorima nafte i plina, na osnovu kojih tamošnja elita zgrče ogromne novce i živi na visokoj nozi.

Opčinjenost ženskim grudima

Princ je danas dobrano zagazio u u 60-te i ima više od 600 skupih nekretnina razasutih po svijetu, tako u Londonu, kao jednom od najskupljih gradova, posjeduje kuću vrijednu više milijuna funta. On je jednostavno “lud” za ženama, posebice za ženskim grudima zbog čega je svoju superjahtu nazvao jednostavnim imenom Tits. Sklon je i naručivanju dragocjenih predmeta poput eksplicitnih kipova sebe i svojih osobito dragih žena. Jefri ima više žena, velik broj djece i usvojenih štićenika. Iako ima više žena, nikada ih se ne može zasititi pa ima ljude koji tragaju u njegovo ime za najljepšim ženama svijeta.


Što kažu o njemu Jillian Lauren?

Bivše stanovnice njegova harema navode da prakticira spolne odnose bez zaštite pri čemu ne provjerava zdravstveno stanje žena s kojima se upušta u igrice. Jedna od njih je i Jillian Lauren, američka spisateljica i ranije seksualna uposlenica koja je svoja iskustva u haremu opisala u knjizi “Neke djevojke: Moj život u haremu” (Some Girls: Ma Life in a Harem) 2010. godine. Ona je u haremu boravila između 1992. i 1995. godine, a u knjizi je navela da princ voli brz i nezaštićen seks. Opisujući svoj prvi “spoj” s njim, zabilježila je da ju je Jefri udario po stražnjici i rekao joj: “Bilo mi je odlično, kasnim na sastanak”. Ona navodi da je on neprestano “gladan” i da ga ta sveprožimajuća glad stalno tjera na seks s novim ženama, kao i na kupnju novih automobila i drugih stvari. Ona je boravila tamo kao jedna od povlaštenih žena, a kada je se zasitio jednostavno je otišla.

Seksualno ropstvo

Shannon Marketic  miss SAD-a iz 1992., tužila je princa za seksualno ropstvo. Ona je sa samo 18 godina završila u haremu, a u njega je stigla direktno iz New Yorka, pri čemu navodi da je odmah po dolasku morala predati svoju putovnicu. Optužuje princa za drogiranje, te kazuje da njegovo osoblje smatra da je spavanje s njim osobita povlastica koja bi ju trebala činiti sretnom jer je on neka vrst polučovjeka, polu-boga. Ona tvrdi da je došla raditi kao promotorica preko agencije, ali da je umjesto toga postala seksualna robinja. Kada se vratila u SAD-e tužila je princa, ali se on pozvao na diplomatski imunitet. Tako da slučaj je završio prije nego što je počeo.

Pravila ponašanja

Neke od stanovnica harema imaju plaću od nekoliko tisuća dolara dnevno.  Djevojke i djevojčice koje borave tamo, a ima i onih od 15-ak godina, moraju tijekom boravka voditi računa o težini i ispavanosti te se klanjati članovima kraljevske obitelji. Do djevojaka dolazi na različite načine, pa nekada samo prelista časopis ili pogleda televiziju i kada odluči da želi imati neku od njih, kontaktira svoje ljude koji odrađuju taj dio posla, a za cijenu i ne pita.

Princ i pronevjera državne imovine

Iako lagano izbjegava sudske sporove vezane uz žene, suočio se problemima vezanim uz svoj odnos prema državnoj imovini koju je poistovjetio sa svojom, a što ga je koštalo dijela njegovih nekretnina i pokretnina prije nekih 20 godina. Zadnjih godina osjeća se na Brunejima tendencija ka uvođenju šerijatskog prava, koje će očito imati dvostruka mjerila.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari