Zapanjujuće podudarnosti: Je li se Anne Frank doista reinkarnirala u ovoj ženi?

Reinkarnacija je oduvijek privlačila ljudski um. Svi se pitamo postoji li život nakon smrti. Nedavno je dr. Robert Lanza, direktor tvrtke Advanced Cell Technology (ACT), zaključio nakon eksperimentiranja s timom stručnjaka da energija jednostavno ne može nestati, i da je besmrtnost neupitna. O pitanju prelaska energije iz jednog oblika u drugi, bavit ćemo se u članku koji slijedi, kroz primjer reinkarnacije.

Zašto me ne zovete pravim imenom?

Jedan od poznatijih slučajeva reinkarnacije vezuje se uz Annu Frank, koja je umrla u koncentracijskom logoru Belsen-Belsenu 1945. godine. Manje od deset godina kasnije na svijet je došla Barbro Karlén u kršćanskoj obitelj u Švedskoj. U dobi od dvije godine je upitala svoje roditelje zašto je ne zovu njenim pravim imenom, za koje je rekla da je Anne Frank. Kasnije ih je upitala, puna nade, kada će po nju doći pravi roditelji jer ona nije njihova kći. Osim toga djevojčicu su patile noćne more, u kojima je sanjala muškarce koji trče po stubištu i upadaju u skrovište. U skladu s tim imala je od svojih malih dana strah od muškarca u uniformama. Nije voljela tuširanje već se samo kupala, a mrzila je je grah na kojem je Annina obitelj živjela skoro dvije godine.


Znam gdje mi je kuća!

Prva stvarna potvrda da je ona Anne Frank zbila se u Amsterdamu, kada su je roditelji željeli odvesti taksijem do Annine kuće. Ona im je spontano rekla da pričekaju jer je Annina kuća blizu i doista je tako i bilo. U kući je osjetila iznenadni napad panike i tjeskobe zbog svih događaja koje je u sebi nosila od kada zna za sebe. Anne je pisala dnevnik, a Barbro knjige. U vrijeme dolaska u Amsterdam imala je deset godina. U Anninoj kući Barbro je zadobila pravi mali panični napad praćen tahikardijama.

Ljubav prema pisanju

Još kao dijete Barbo je počela pisati,i napisala je u svojim tinejdžerskim danima devet knjiga. Nakon što je prošla fazu odrastanja njene su slike počele bljediti. U četrdesetim ponovno su se počele javljati stare uspomene. Jednom prigodom je imala problematičan susret s muškarcem u policijskog uniformi, za kojega je znala da je čuvar iz koncentracijskog logora Belsen-Belsen.

Konačan test: Susret s rođakom

Buddy Elias, predsjednik Zaklade Anne Frank i ujedno je posljednji živi rođak Anne Frank. Kada je Buddy, čuo je za tvrdnju Barbro da je ona reinkarnacija Anne Frank, slučaj je odlučio proučiti iz blizine. Pozvao ju je preko izdavača u svoj dom, a ona nije znala tko je on, osim da je on povezan s izdavačem. Čim su se sreli pali su u zagrljaj jedna drugome. Nakon tog su bili bliski prijatelji oko 20 godina do Buddyjeve smrti.
Ovakvi slučajevi pokazuju da se smrti ne moramo bojati, ali možemo budućih života jer nećemo znati što je više prihvatljvo u odnosu na danas, i shodno tom bit ćemo bez snage za manevriranje.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari