“Ka-bang! Sada je moramo ubiti!”

Seinfeld Facebook

Jedna od kultnih Seinfeld ili “serija o ničemu”, kako su je znali nazivati, je jedna od onih koje ili volite ili mrzite, nema sredine. Oni koji je vole, gledaju je i više puta. Emitirana je od 1989. pa do 1998. godine, pa je u tom dugom razdoblju imala puno zakulisnih igara, a u jednu od njih ćemo danas zaviriti. Ukoliko volite ovu seriju, uživajte u tekstu kojega smo danas za vas pripremili.

“Nemogući” likovi

U seriji o ničemu uvijek se nešto događalo i onda kada bi se kamere isključile ili slučajno ostale uključene. Članovi najuže ekipe su bili stalna postava, no likovi koji su se povremeno uvodili u seriju na duže ili kraće vrijeme, bi znali često na najneobičnije načine “ispariti”. Obično su to bili likovi koji bi nekom počeli ići na živce, pa bi ih jednostavno “nogirali”. Sudeći prema slučaju kojega ćemo danas predstaviti ukoliko se neki “dotepenec” nije uklopio u viziju suradnje stalnog glumačkog postava oni bi ga na neki način likvidirali.

Kako je zapečaćena sudbina Suzan!


Ljubitelji serije se sigurno sjećaju Georgeove ambiciozne i pametne zaručnice Susan Ross koju je glumila Heidi Swedberg. Susan je u seriji bila prisutna pet godina i glumila je u nešto manje od 30 epizoda. Njezin lik je kroz taj period prošao razne faze “mučenja”, pri čemu je prikazana tako da gledatelji ne bi nikada zauzeli njenu stranu već bi ostali na onoj Georgovoj. Jason Alexander koji je glumio Susaninog zaručnika Georga Constanzu je svojevremeno izjavio da je s njom bilo nemoguće raditi. U početku se, prema njegovom navodu, Seinfeld i Louis-Dreyfus na to nisu obazirali, no kada su to, kako navode, osjetili i sami na svojoj koži, odlučili su s piscem serijala, Larryjem Davidom, pronaći rješenje problema. Prema onome što je izjavio Aleksandar, Julia je predložila Larryju: “Zar ju ne želiš samo ubiti?” Ova izjava zvuči kao da ju je izgovorila Elaine, a ne Julia uglavnom, Larry je rekao samo: “Ka-bang! Sada je moramo ubiti!” I tako je sudbina Susan bila zapečaćena. Prema svemu sudeći ekipa, koja je funkcionirala ispred kamera, jako je dobro radila i iza njih. Ova tortura lika Susan završava njezinom likvidacijom na najneobičniji način u povijesti televizije jer se ubila ližući kuverte za njihovo nesuđeno vjenčanje budući da je škrtac George naručio njihovu najjeftiniju varijantu. Nikoga od gledatelja to nije osobito pogodilo.

“Ka-bang” je Susan odveo u drugom smjeru

Heidi nije nikada željela komentirati svoj angažman u Seinfeldu. Ostavila je glumu te se posvetila glazbi, radeći po školama i knjižnicama, i čini se da joj nije drago spominjanje Seinfelda i dijela života koji je povezan sa serijalom. Njezina likvidacija u seriji doslovno je bila “ka-bang” u glumačkom smislu jer je Helen odlučila učiniti zaokret i sada već desetljećima ide u tom drugom smjeru.

A likovi Jerryja, Elaine, Georga i Kramera možda su sličniji svojim ulogama negoli to možemo zamisliti, zato kada netko od njih kaže ili je kazao “ka-bang” onda to u prijevodu znači ili je značilo Čaos-amigos.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari