Na današnji dan

Igrani film “Obitelj Kremenko” zaradio 342 milijuna dolara

Izvor: Reddit

 

Obitelj Kremenko (The Flintstones) američka je igrana obiteljska komedija koja je premijerno prikazana na današnji dan 27. svibnja 1994. Film se temelji na istoimenoj animiranoj seriji iz šezdesetih godina 20. st. koja se svrstava u najuspješnije televizijske serijale svih vremena.

Pomno odabrana glumačka postava

Kremenka je režirao Brian Levant, poznat i po režiji filmova Beethoven, Scooby-Doo: Kako je sve počelo! ali i nizu drugih. U filmu se pojavljuje popriličan broj renomiranih glumaca poput izvrsnog John Goodmana koji glumi Freda Kremenka i Elizabeth Perkins koja glumi njegovu suprugu Wilmu. Uloge njihovih najboljih prijatelja dobili su Rick Moranis kao Barney Kamenko i Rosie O’Donnel kao njegova supruga Betty. U filmu glume i Kyle MacLachlan, Halle Berry te Elizabeth Taylor, a kojoj je to jedna od zadnjih filmskih uloga.

Priča koja je zaradila 342 milijuna dolara


Ukratko rečeno: Fred i Barney su dvojica najboljih prijatelja koji rade u lokalnom kamenolomu. Fred će posuditi novac Barneyju kako bi on i Betty mogli ispuniti svoju najveću želju i usvojiti dijete. Barney će se odužiti Fredu, no to će dovesti do niza komplikacija i njihovo dugo prijateljstvo staviti na kušnju. Film je snimljen u Kaliforniji za budžet od 46 milijuna dolara, ali je unatoč nesklonosti kritike uspio zaraditi vrtoglavih 342 milijuna dolara.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari