Holivudski prekidi koji su ušli u legendu: Jedna je ostavljena putem telefaksa, druga u najgledanijem američkom talk-showu!

“Nije problem u tebi, nego u meni!”, “Bilo je lijepo dok je trajalo, ali ipak smo previše različiti!”, “Mislim da ovo više nema smisla!” uobičajene su fraze za kojima posežemo kad nekome želimo poručiti da smo ga se zasitili. Ma koliko “košarica” bila lijepo aranžirana, svatko tko je ikad bio nogiran osjeća se povrijeđeno, tužno i izgubljeno. Oni koji su pak ostavljeni na ružan način, najčešće dobiju snažan poriv da se dojučerašnjoj ljubavi što maštovitije osvete. U slučaju zvijezda, to redovito uključuje blaćenje po medijima: one koje su nekoć bile “bolje polovice” postaju “nezahvalne kuje” ili “grabežljive rospije”, a “nježni zaštitnik” može birati između titule “bijedne isprike za muškarca” i “preljubničkog gada”. Donosimo listu najgadnijih holivudskih raskida svih vremena!

Matt Damon i Minnie Driver

Matt Damon i Minnie Driver upoznali su se 1997. godine, na snimanju filma “Dobri Will Hunting”. Do trenutka kad je pala zadnja klapa, zaljubljena glumica naveliko se hvalila kako je pronašla čovjeka svog života. “Ono što me privuklo Mattu njegova je iskrenost, otvorenost i dječačka neposrednost, ispričala je u jednom interviewu. “S njim uvijek znam na čemu sam: prihvaćamo jedno drugo sa svim vrlinama i manama”. Reći da je pogriješila u procjeni ljubavnikova značaja isto je kao i nazvati tumor mozga omanjom neugodnošću.

Što je prolazilo kroz Minnienu glavu te kobne subote 1998. godine, ne usudimo se ni pomisliti. Sjedila je pred televizorom i gledala talk-show Oprah Winfrey, u kojem je nastupao njen dragi. Topila se od ponosa kad je pričao o svojim glumačkim uspjesima i humanitarnom angažmanu, a tada su na red došla osobnija pitanja. Voditeljica je željela znati je li istina da njen gost planira zaprositi Minnie. “Bojim se da je riječ o dezinformaciji”, mrtav-hladan je odvratio Damon. “Prekinuli smo prije nekoliko tjedana”. Glumičin telefon počeo je zvoniti kao mahnit: nazivale su je prijateljice koje su mislile da se radi o neslanoj šali. Kroz suze, sirotica im je morala objasniti kako je zaboravljivi Matt nije obavijestio o činjenici da je dobila nogu.

Kad se malo oporavila, odlučila je uzvratiti udarac. Upitana o boli koju joj je Damon nanio, bila je hladna kao špricer. “Damon? Koji Damon? Mislite li na onoga kržljavog momka s lošom frizurom i dvojbenim higijenskim navikama? Želim mu puno sreće u ljubavi i karijeri. Trebat će mu: i kao glumac i kao ljubavnik raspolaže s velikim očekivanjima i skromnim potencijalom”.


Daniel Day-Lewis i Isabelle Adjani

Daniel Day-Lewis nedvojbeno je jedan od najvećih glumaca u filmskoj povijesti. “Ovaj posao zahtijeva potpunu predanost i velike žrtve”, priča čovjek koji je u stanju mjesecima živjeti u divljini, spavati u invalidskim kolicima, u samo nekoliko mjeseci svladati strani jezik, kopati kanale ili primati udarce u prepone ne bi li se što bolje uživio u lik koji tumači. Ma koliko njegove umjetničke kvalitete bile neosporne, o onima ljudskima dalo bi se raspravljati. Čini se, naime, da Day-Lewis smatra kako mu ona tri Oscara koje čuva u regalu daju pravo da bude gad prema bližnjima, napose ženama. “Sebičan”, “hladan” i “okrutan” najčešći su epiteti za kojima posežu one što su imale nesreću zagledati se u njegove prodorne zelene oči.

Najgore je prošla lijepa francuska glumica Isabelle Adjani, s kojom je Englez hodao od 1989. do 1995. godine. “Očarala me kombinacijom seksepila i djetinje nevinosti. Ona je jedinstvena žena, izuzetno šarmantna i inteligentna”, pričao je na početku romanse. Ubrzo je zaprosio jedinstvenu ženu, ali je ova oklijevala. “Izluđivale su me njegove nagle i ničim izazvane promjene raspoloženja”, priznala je Adjani. “Često sam svjedočila njegovim krizama, kojih se sramio i pokušavao ih skriti”. Pokušavao je skriti i činjenicu da se na snimanju filma “Doba nevinosti” malčice zaigrao s kolegicom Wynonom Ryder, ali mu to nije pošlo za rukom. Nakon što se danima ispričavao, Isabella mu je odlučila oprostiti preljub. Kad je saznala da je trudna, vjerovala kako je njena odluka bila ispravna, te da će je dragi ubrzo ponovno zaprositi. Preračunala se.

U travnju 1995. godine, samo nekoliko dana nakon što je rođen njihov sin Gabriel, Day-Lewis joj je saopćio da “njihova veza nema budućnost”, i to putem – telefaksa! Povrijeđena Isabelle nikad mu nije oprostila: “On je bijedni ženskar koji nije u stanju voljeti. Radije bih spavala s bodljikavom žicom nego s tom zmijom”, izjavila je. Nekoliko mjeseci nakon Gabrielova rođenja, Lewis je došao vidjeti sina, ali se pokazalo da mu je to bilo usput: u New York je doputovao zbog tadašnje ljubavnice Julije Roberts!

Julia Roberts i Kiefer Sutherland 

Kad smo već kod Julije Roberts, valja svakako spomenuti njeno sada već legendarno nogiranje Kiefera Sutherlanda. Ljubav je planula 1990. godine, na snimanju trilera “Tanka linija smrti” – on je odlučio ignorirati njenu općepoznatu razbludnu žicu, a ona vjenčani prsten na njegovoj ruci. Stvari su se odvijale filmskom brzinom: zaljubljeni glumac riješio se tereta u vidu žene i djeteta te kupio dijamantni zaručnički prsten za onu koja ga je opčinila. Vjenčanje dvaju zvijezda 1991. je najavljivano kao “holivudski događaj desetljeća”, a Julia je dodatno podgrijavala pompu otkrivajući pikanterije iz spavaće sobe. Ono što je uslijedilo nitko nije očekivao, ponajmanje nesuđeni mladoženja.

Samo tri dana prije spektakularno najavljivanog vjenčanja, glumica je nestala. Nitko nije znao gdje je, pa tako ni jadni Kiefer, koji je u glavi vrtio najgore moguće scenarije. Kad je napokon doznao istinu, shvatio je da vizija o Juliji koja teško povrijeđena i s amnezijom leži u bolnici i nije tako loša. Glumica je, naime, bila pobjegla u Irsku s Jasonom Patrickom, Kieferovim najboljim prijateljem! Nikad joj nije oprostio. “Ono što mi je učinila ne bih poželio ni najgorem neprijatelju”, izjavio je. “Ako je smatrala da nisam dovoljno dobar za nju, to mi je mogla ljudski reći, pa bismo unatoč mojoj boli vjerojatno ostali u prijateljskim odnosima. Ovako me učinila budalom, ponizila pred svima. Umjesto srca ta žena ima sigu!”

Piše: Lucija Kapural

Komentari