Glazbenici u lisicama: Kad si drogiran, nisi svoj!

Od vrijeđanja obožavatelja i uriniranja u javnosti, preko vožnje u pijanom stanju i posjedovanja narkotika do obiteljskog nasilja i ubojstava, brojne su se glazbene zvijezde našle na pogrešnoj strani zakona te, posljedično, s pogrešne strane zatvorskih rešetki. Za vas smo odabrali četiri uistinu zabavna primjera!

Masturbacija u izravnom prijenosu

 Kad su je pitali vodi li je u životu srce ili glava, islandska pjevačica Björk je odgovorila: “Srce, definitivno… Znate, u mojoj glavi nema vam baš puno logike!”. Da to nisu puke riječi, više je puta dokazala. Jednom je, primjerice, uhićena nakon što je porazbijala sve prozore u diskoteci u Reykjaviku, prosvjedujući protiv činjenice da je mjesto bilo “puno dosadnih ljudi kojima je netko trebao uliti volju za životom”. Dosađivala se i prilikom davanja intervjua prije tri desetljeća pa je, usred televizijskog prijenosa, počela masturbirati. Plavci su je dočekali već na izlasku iz televizijskog studija, a njen prijedlog da im podijeli autograme prezirno su odbili.


Tko to tamo gleda?

U ljeto 1995. godine, pjevač Bobby Brown (na slici!) posjetio je “Disney World” u Orlandu. Nakon vožnje u vlaku smrti i onim blesavim rotirajućim šalicama, bio je veseo i prpošan poput dječarca… Sve dok nije spazio bijelca koji je stajao i gledao u njega. Da, drznuo se stajati i gledati u njega! To nije bilo nešto preko čega bi macho muškarčina poput Bobbyja prešla. Uz asistenciju tjelohranitelja, kvalitetno je iscipelario mučkog provokatora, a baš kad mu je pokušavao odrezati uho razbijenom bocom (!), zabavu je prekinula policija. Glazbeniku su nataknuli lisičine i ubacili ga u “maricu”, ali ga to nije smirilo. Tijekom vožnje do obližnje policijske stanice, uspio je popišati zadnje sjedalo, a policajcu koji ga je pokušavao izvući iz vozila umalo je odgrizao prst.

Može autogram?

Premda nije propuštao priliku da oblati bivšu bolju polovicu Kim Mathers u medijima, Eminem ju je i nakon razvoda na neki patološki način volio. Kad ju je, u lipnju 2000. godine, ugledao kako se na parkiralištu ispred jednog kluba ljubi s drugim frajerom, rapperu se “spustila roleta” pa je propisno “natamburao” suparnika, a potom ga odalamio drškom pištolja po glavi. Uhićen je, a ono što se odvijalo u postaji moglo bi se opisati kao nadrealno: nakon što mu je uzeo otiske prstiju, policajac ga je s ljubaznim osmijehom na licu zamolio autogram!

“Imam još toga doma!”

I mi svoga konja za trku imamo! Zbog problema s opijatima, Goran Bare više je puta imao okršaje sa snagama zakona. U ljeto 2009. godine, policajci su ga zatekli kako spava na klupici u parku, nakon čega su ga legitimirali. Onako iskren, uz dokumente im je samoinicijativno predao desetak “Normabela” i pola grama kokaina, dodavši kako “ima još toga doma”. Uslijedio je pretres pjevačeva stana. “Pušio sam na krevetu i gledao ih kako odvijačem otvaraju zvučnike, glazbala, lupkaju po zidovima ne bi li pronašli kakvu šupljinu u kojoj skrivam drogu”, prisjeća se Bare. “Stoput su prošli pored pladnja na kojem su bile tri lajne kokaina a da ga nisu vidjeli. Da mi ne unište stan, rekao sam im kako se droga nalazi pred njihovim nosom!”

Piše: Lucija Kapural

Komentari