Fatalna šogorica: Osvojio je 20 milijuna dolara na lutriji, a onda mu je gramziva ljepotica došla glave!

Fotografija: All That's Interesting

U ljeto 1996. godine, jedan muškarac iz Illinoisa na državnoj je lutriji osvojio astronomski iznos. Devet godina kasnije, bit će pronađen mrtav, s metkom u potiljku. Njegovu nelijepu kraju kumovao je upravo golemi dobitak… To, i činjenica da je ovaj inače radišan, pošten i pristojan čovjek bio sklon bračnim zastranjenjima. Donosimo priču o jedom od najpodmuklijih zločina u američkoj povijesti!

Jeffrey Dampier Jr. smatrao je da mu život nije dodijelio najbolje karte. Otkad je znao za sebe, maštao je o pokretanju vlastitog biznisa: imao je hrpu sjajnih ideja, ali ne i novac potreban da ih realizira. Osobito ga je pogađala činjenica da si on, kao odlikaš i miljenik profesora, neće moći priuštiti studiranje. Nakon mature, odlazi u vojsku, gdje izučava zanat mehaničara. S novcem koji je zaradio, upisao se na državni koledž u Illinoisu, gdje upoznaje prvu suprugu Debroah. On je imao dvoje djece iz mladenačke veze, ona tri sina iz propalog braka. Nakon što su se vjenčali, postali su sretna sedmeročlana obitelj.

Kad su supružnici na lutriji osvojili dvadeset milijuna dolara, vjerovali su da su se svi njihovi snovi ostvarili. Preselili su se na Floridu, a tridesetogodišnji Jeffrey napokon je realizirao svoje poduzetničke ambicije, uloživši dio svote u lanac pečenjara. Djeca su upisana u bolje škole, mama i tata su si priuštili svatko po luksuzni automobil, a pater familias je neko vrijeme uživao u pomaganju potrebitima, napose lokalnoj crkvi.

S vremenom je, međutim, bogatstvo loše počelo utjecati na njegov karakter. Znanci se sjećaju kako se često bahatio po restoranima, zahtijevajući najbolju uslugu, a neugodan je postao i prema zakonitoj bračnoj družici, prigovarajući joj da se zapustila i udebljala. Dok je to činio, nimalo diskretno joj je nabijao rogove. Sita takvog ponašanja, Deborah je podnijela zahtjev za razvod braka. Bivši supružnici imetak su podijelili pošteno: svatko je dobio polovicu.

Crystal Jackson, mlada i atraktivna tajnica, postala je druga gospođa Dampier. Zaljubljeni muškarac dragu je obasipao nakitom i skupocjenom odjećom, a šroke ruke bio je i prema njenoj obitelji – do te mjere da je pozvao Crystaline nezaposlene sestre, Victoriju i Terri, da se usele u njegovu raskošnu vilu u Tampa Bayu. Nakon što je Crystal dala otkaz, postao je jedini hranitelj mnogočlane obitelji, no činilo se da u toj ulozi uistinu uživa. Nažalost, njegova priroda ponovno je pokazala svoju ružnu stranu. Preljub ga ovaj put neće koštati braka. Koštat će ga života.


Sljedeću ljubavnicu odabrao je ondje gdje to uistinu nije preporučljivo činiti – u vlastitom domu! Jeffrey se, naime, spetljao sa zanosnom šogoricom Victorijom, a činjenica da je ova u dugogodišnjoj vezi zanimala ga je koliko i lanjski snijeg. Victorija, međutim, nije bila s njim zbog ljubavi već zbog love. A njen dragi, Nathaniel, u sve je bio dobro upućen. Beskrupulozna i slatkorječiva djevojka mjesecima je “muzla” ljubavnika, izmišljajući kojekakve “hitne potrebe”, da bi potom shvatila kako želi više. I brže.

Jednoga toplog jutra, telefonirala je “sugar daddyju” i zamolila ga za pomoć oko automobila. Kad se ovaj pojavio na dogovorenu, osamljenom mjestu, Victorijin momak ga je, prijeteći pištoljem, prisilio da podigne poveći iznos s računa. Nakon što je isplatio podmukli dvojac, ispalili su mu metak u glavu, da bi njegovo tijelo zakopali u vrtu. Srećom, nije ih pratila kriminalna sofisticiranost, pa su otkriveni nekoliko dana nakon umorstva. Oboje su osuđeni na doživotnu robiju bez mogućnosti pomilovanja.

Piše: Lucija Kapural

Komentari