Erotski savjeti iz viktorijanske ere: Činite to što rjeđe, u potpunom mraku, ukočeni kao bakalar i zakopčani do grla!

Forografija: Radio Times

Danas, kad nas samo klik miša dijeli od carstva pornografskih akrobacija, gotovo nevjerojatno zvuči činjenica da se, u ne tako davnoj prošlosti, o seksu – i to čak onom u misionarskom položaju, sa zakonitim bračnim drugom – pisalo kao o nečemu prljavom. U priručniku “Upute za novopečene mladenke” iz 1894., bogobojazna kućanica Ruth Smithers, koja je prokreaciju smatrala jedinom svrhom seksa, sažela je predrasude svoga vremena vezane za ovu temu. Njene upute ženama mogle bi se svesti na tri stavke: radite “to” što rjeđe, budite nemaštovite i nezainteresirane. Današnjim čitateljicama možemo sugerirati samo jedno: postupajte suprotno od Ruthinih savjeta i seks bi trebao biti odličan!

1. Pametna mladenka, koja drži do tradicije i same sebe, ni pod kakvim okolnostima neće dopustiti da je suprug vidi bez odjeće. Jednako tako, neće doći u situaciju da supruga zatekne nagog. Ako seksualni odnos baš nikako ne možete izbjeći, obavezno to učinite u potpunom mraku!

2. Za vrijeme koitusa, žena treba ležati potpuno nepomično, u protivnom bi suprug njeno mrdanje mogao interpretirati kao zadovoljstvo seksualne prirode. Ako se baš morate pomaknuti – primjerice, zbog ukočenosti – učinite to što diskretnije. Nadalje, budite potpuno tihe dok “oluja” traje ili, još bolje, pričajte o kućanskim poslovima. TO će mu pokazati da nimalo ne uživate.

3. Muškarci su po prirodi perverzna bića, čak i oni koji se na prvi pogled doimaju poput uglađene gospode. Bilo kakvo iskazivanje interesa s vaše strane moglo bi stoga rezultirati seksualnim odnosom u “abnormalnim položajima”.

4. Kad njen suprug privede mrski seksualni čin kraju, mudra žena počet će s prigovaranjem. To je, naime, idealan trenutak da ga natjerate na obavljanje poslova koje inače odgađa. Nakon užitka koji je iskusio, trebao bi biti spremniji na udovoljavanje vašim molbama.


5. Pametna žena uvijek pronađe novi, inventivan razlog za izbjegavanje bračnih dužnosti. Možete mu, primjerice, reći da vas boli glava ili da se upravo spremate skuhati njegovo omiljeno jelo. Pretvaranje da ste zauzete čišćenjem također je sjajna ideja. Važno je, međutim, redovito mijenjati izgovore, kako ne bi nešto posumnjao.

6. Ako muž pokuša poljubiti ženu izravno u – fuj – usta, ova se mora hitro izmaknuti kako bi usne zapravo “sletjele” na njen obraz. Ako ne uspije, treba usta obrisati rupčićem: diskretno, kako se mužić ne bi uvrijedio, no ipak primjetno, tako da perverzna svinja to primi na znanje i ravnanje. Vođen primitivnim nagonima, mogao bi on pokušati nešto još opasnije – zadignuti ženinu spavaćicu! Ako do te grozote dođe, dama mora žustrim pokretom spustiti noćnu haljinu te se ispričati, uz napomenu da mora do kupaonice.

7. Ako žena bude ustrajna u primjeni ovih načela, suprug će s vremenom naučiti da, ako već inzistira na seksualnom odnosu, čini to bez ikakvih nepriličnih gesti. I za kraj, najvažnija pravila sretnog braka su sljedeća: dajte malo, dajte rijetko te, iznad svega, dajte nerado! U protivnom, brak bi se vrlo lako mogao pretvoriti u orgiju seksualne požude, a to doista ne želite, zar ne? Zar ne? Zar ne?

Piše: Lucija Kapural

Komentari