Posljednji trenuci dviju tinejdžerica ostali zabilježeni na mobitelu!

Ubijene djevojčice. Izvor: YouTube, Investigators still searching for clues in Delphi murders | Nightline.

Strašne se stvari događaju uokolo nas, no obično smatramo da se one zbivaju u velikim sredinama dok se  u malim mjestima osjećamo sigurno i zaštićeno, a da tome ne bi trebalo biti tako pokazuje slučaj koji se zbio u Sjedinjenim Državama 2017. godine.

Delphi. Izvor: YouTube, Investigators still searching for clues in Delphi murders | Nightline.

Kako je jedna šetnja završila kobno?

Dvije tinejdžerice Liberty German (14 godina) i Abigail Williams (13 godina) nestale su 14. veljače 2017. godine, na pješačkoj stazi u blizini starog mosta kraj gradića Delphi u američkoj saveznoj državi Indiani. Što se dogodilo i kako je jedna obična šetnja završila kobno, pročitate u tekstu koji slijedi.

Nikada se nisu pojavile na dogovorenom mjestu

Dvije najbolje prijateljice tog su dana, sredinom veljače, zaključile da je dan izuzetno topao i da ga treba pametno iskoristiti, zbog čega su krenule u šetnju u ranim poslijepodnevnim satima. Šetale su se šumskim krajolikom, udaljenim samo dva kilometra od grada. Libby je u šetnji koristila svoj android te je na njemu snimila Abby kako hoda starim dugim mostom. Dogovor je bio da će po djevojčice na parkiralište, u blizini šetnice, doći Libbyn djed, koji je ujedno njen zakonski skrbnik. One se pak nikada nisu pojavile na parkiralištu na kojem su trebale čekati, Mikea Pattyja.


Izvor: YouTube, Investigators still searching for clues in Delphi murders | Nightline.

Beživotna tijela

Obitelji su prvo krenule same tražiti djevojčice, a uzbuna je podignuta tek oko 17 sati i 30 minuta. Uskoro se potrazi pridružilo oko 3000 ljudi, u nadi da će naći nestale tinejdžerice. Potraga je trajala cijelu noć, a nastavljena i idući dan. Angažirani su helikopteri, čamci, apsolutno sve što je bilo raspoloživo do trenutka kada su nađena beživotna tijela u poslijepodnevnim satima narednog dana. Tijela su nađena na posjedu sedamdesetsedmogodišnjeg Rona Logana koji je ubrzo odbačen kao osumnjičenik. Obitelji se danas u suzama  prisjećaju kako su dobile obavijest od policije da su djevojčice nađene, ali to je bilo sve, tek su kasnije spoznale da one više nisu na životu. Zahvaljujući pametnom Libbynom telefonu na snimkama je vidljivo kako se tinejdžerice sastaju s muškarcem na mostu. U pitanju je osoba koja je vrlo vjerojatno odgovorna za dvostruko ubojstvo koje će se nakon toga dogoditi.

Video i audio snimke koje nisu puno pomogle

Policija je u medije dala snimke s Libbynog mobitela odmah nakon pronalaska tijela. Na slikama se vidi bijelac u trapericama s kapuljačom na glavi i plavom jaknom. Kako snimke nisu urodile plodom, tjedan dana kasnije policija je objavila i audio snimku, u kojoj osoba s kojom su se tinejdžerice susrele na mostu, kazuje da krenu niz brdo.  Na kasnijim snimkama, koje su izašle u javnost, vidi se da muškarac čudno hoda, no taj je neobičan hod posljedica hodanja po željezničkom mostu. Smatra se da je muškarac sa snimci star između 18 i 40 godina, no postoji mogućnost da je i mlađi, što složit ćete se ne pomaže puno u cijeloj stvari.

Snimka s Libbynog mobitela. Izvor: YouTube, Investigators still searching for clues in Delphi murders | Nightline.

Tapkanje u mjestu

Na konferenciji za novinare u travnju 2017. godine policija je ponovno zatražila pomoć javnosti, kako bi pomogla u identifikaciji vozila koje je bilo parkirano u blizini mosta na dan kada su tinejdžerice nestale. Vozilo je bilo tu parkirano čak pet sati, no drugi detalji do sada, pet godina nakon zločina, i dalje nisu poznati javnosti. Policija, nažalost, i dalje tapka u mjestu i nije po svemu sudeći daleko odmakla od 2017. godine.

Na pitanje koliko su blizu osumnjičenog, policija je zagonetna, no kažu da ne odustaju. Inspektor zadužen za slučaj, na upit novinara što bi rekao ubojici da se s njim nađe “oči u oči”, kazuje da bi ga pitao uz gomilu psovki, koje nećemo prenijeti, samo: “Zašto?”

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari