Drevni napitak za ljubavni boljitak: Ptičji izmet i jelenja krv za postojanu erekciju!

Osim od ćelavosti i smetnji u vrijeme finala nogometnog prvenstva, prosječan muškarac najviše strahuje od impotencije. U svrhu buđenja uspavane muškosti i poticanja seksualne želje žena, tijekom povijesti korištene su brojne, često vrlo maštovite metode!

Zašto djevice nisu smjele jesti avokado?

Hrana u obliku falusa u mnogim je kulturama smatrana afrodizijakom. Prije dva stoljeća, na svadbenim svečanostima u Francuskoj pred mladoženju bi stavljali tanjur pun šparoga, jer se vjerovalo da će mu to dati snage da uspješno izvrši odgovorni zadatak koji je pred njim. Uzvanici bi budnim okom promatrali njegove kretnje: ako bi smazao manje od deset šparoga, sažaljivo bi gledali mladenku. Plodovi avokada također imaju sugestivan oblik: podsjećaju na testise, a to je upravo ono što ahuacatl, aztečko ime voća, znači. Azteci su vjerovali da je ahuacatl vrlo moćan i opojan, pa je njegova konzumacija bila zabranjena djevicama. Španjolski su misionari također uočili ovu đavolju sličnost, pa tom voću nisu dopuštali da raste u blizini crkvi. Kako šipak i smokva sadrže mnogo sjemenki, vjerovalo se da povećavaju plodnost, pa su drevni Rimljani mladence šopali tim voćem.

Dar božice ljubavi

Indijanci su vjerovali da ljuti začini, poput papra i đumbira, imaju sposobnost zagrijavanja krvi, pa su ih miješali s medom i jajima te smjesu utrljavali u neposlušnu muškost. Stari Grci i Rimljani koristili su anisovo sjeme, koje im je pomagalo pri organizaciji ambicioznijih orgija. Osim što divno miriše, bosiljak navodno jednako dobro uzdiže. Svećenici na Haitiju vjeruju da je ova čarobna biljka dar božice ljubavi Erzulie, a navodno je toliko moćna da će i umirućem omogućiti postojanu erekciju. Montezuma bi pak popio pedeset šalica vanilije pomiješane s čokoladom prije nego što bi krenuo u obilaženje svoga golemog harema.


Krv, sjeme i izmet

Mnogi su pjetlovi, gušteri i žabe dali život za plemeniti cilj ljudske ukrudbe. Rimljani su za buđenje “trnoružice” preporučivali prah od žabljih kostiju, a narukvica od magarećih testisa trebala je ženama osigurati plodnost. Sperma je bila čest sastojak ljubavnih napitaka. Jedan kineski recept propisuje dodavanje ljudske sperme u ukusnu smjesu jelenje krvi i ptičjeg izmeta, što bi konzumentu trebalo osigurati erekciju života. Neki su od ovih recepata bili uistinu odvratni. Jedan od njih, popularan među irskim seljankama, sastojao se u sljedećem: žena se morala domoći leša starog sedam dana(!), oguliti komadić njegove kože, a zatim je zavezati za ruku usnulog ljubavnika – a da ovaj ništa ne primijeti!

Piše: Lucija Kapural

Komentari