Brutalna smrt: Živ otopljen u termalnom izvoru Nacionalnog parka Yellowstone

Gejzir Norris u kojem je Colin skončao. Fotografija: Yellowstone National Park.

Ukoliko se odlučite posjetiti najstariji i najveći Nacionalni park u Sjedinjenim Državama Yellowstone, koji je osnovan davne  1872. godine, prvo se raspitajte o samim značajkama raznih atrakcija unutar parka. Nesretni mladić koji je u gejziru Norris umro stravičnom smrću to nije učinio, a da je znao bi da je voda u tom termalnom izvoru najtoplija i da u prosjeku iznosi oko 93 stupnja Celzija i ne bi mu na pamet palo da se tamo okupa.

Kobno isprobavanje topline vode nožnim prstom

Dana 7. lipnja 2016. godine dvadesettrogodišnji Colin Scott i njegova sestra Sable posjetili su Nacionalni park Yellowstone u dijelu koji se prostire na području američke države Wyoming. Brat i sestra imali su namjeru namakati se u jednom od termalnih izvora. Unatoč upozorenjima da se drže utabanih putova napustili su sigurno područje i ušli u opasnu zonu. Kada su napokon stigli do gejzira Norris, Colin je odlučio nožnim prstom provjeriti toplinu vode, a pri tome je izgubio ravnotežu i pao u vrelu vodu.

Colin Scott. Fotografija: Facebook.

Područje bez telefonskih signala

Nakon bezuspješnih pokušaja spašavanja brata, Sable je potrčala do obližnjeg muzeja jer uokolo izvora nije bilo telefonskih signala. Do izvora se ubrzo vratila u pratnji nekoliko spasilaca, no za Colina je bilo prekasno. Spasioci su mogli samo uočiti dijelove Colinova tijela koji su još plutali na površini. Bilo je jasno da je mladić mrtav. Zbog oluje pokušaj izvlačenja tijela je odgođen za sutra, no kada su se ujutro pojavili na mjestu nesreće mladićeva tijela više nije bilo. Pronađen je samo njegov novčanik i japanke.


Tog dana temperatura u gejziru Norris iznosila je 100 Celzija, što znači da je temperatura vode u trenutku kada su se brat i sestra odlučili okupati dosegla točku ključanja. Prema izvješću službe Nacionalnog parka Yellowstonea vrući izvori vode odnose najveći broj ljudskih života u odnosu na sve ostale atrakcije u parku.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari