Anegdote iz povijesti rock ‘n’ rolla: Kako postati očuh svojoj maćehi?

Krilatica “seks, droga i rock ‘n’ roll” nije pala s neba: gdje ima žestokih riffova, ima i žestokih pića, lakših i težih opijata te perolakih dama, tzv. groupies. Kako takav životni stil s vremenom ostavlja traga na malim sivim stanicama slavnih muzičara, ovi su skloni izvođenju svakojakih majmunarija, pa je povijest rock glazbe puna je bizarnih anegdota. Za vas smo odabrali pet uistinu zabavnih!

Lijepe bunde lijepo gore

Američki kantautor James Brown (1933. – 2006.), poznat pod nadimkom “kum soula”, sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća žestoko se posvađao sa suprugom Adrienne oko njene navodne nevjere. Kako bi joj se osvetio, poslagao je njene vrijedne bunde na štrik te ih gađao sačmaricom, pretvorivši ih u hrpe spaljenih dlaka. Bolja polovica nije mu ostala dužna: kompletnu garderobu mu je odnijela u dvorište, polila benzinom i zapalila. Nakon toga su, oboje ispuhani, žustro kopulirali na travnjaku.

Vibrator s osam krakova

Robert Plant, pjevač grupe “Led Zeppelin”, svojedobno je rado “uzimao mjeru” obožavateljicama u svojoj prostranoj kadi, a kad bi osjetio osobitu inspiraciju, u vodu bi ubacio i živu hobotnicu. “Bilo je to nezaboravno iskustvo”, ispričala je neka groupie. “Činilo mi se da imam vibrator s osam krakova, a tu je negdje bio i Robert Plant!”


Žestoki riffovi, žestoke psovke

Osim po beskompromisnim stihovima i žestokoj energiji, koncerti srpske rock grupe “Partibrejkers” najviše se pamte po brutalnim uvredama koje je frontman Zoran Kostić Cane dobacivao vlastitim obožavateljima s bine. Svoju porciju Caneta dobio je i – Johnny Depp! Slavni glumac u Beograd je prvi put došao 1992. godine, na poziv prijatelja Emira Kustirice. Tom prilikom je odsvirao nekoliko pjesama s “Partibrejkersima” na njihovom koncertu u SKC-u. Prije nego što se Amerikanac latio gitare, zli Cane mu se nacerio u lice i rekao: “Sviraj, Johnny, tvoja devojka noćas će da bude moja!”

I ja se bodem, al’ ne baš toliko!

Premda je Dee Dee Ramone u mladim danima iskušao više-manje sve opijate poznate čovjeku, imao je svoje granice. Tadašnji basist punk grupe “Ramones” s gađenjem se prisjetio trenutka kad je Sid Vicious, pjevač “Sex Pistolsa”, ubrizgao heroin u zahodu nekoga noćnog kluba: “Gurnuo je špricu u WC školjku punu pišaline i bljuvotine, napunio je ‘vodom’ te zabio u venu. Kakav prokleti luđak!”

Tatice, ženim se za tvoju punicu!

Dok je u konzumaciji droge bio umjeren, Bill Wyman, nekadašnji basist grupe “The Rolling Stones”, u konzumaciji groupies nije imao granica. Najuporniju od njih, manekenku Mandy Smith, čak je odveo do oltara – kad su njemu bile pedeset dvije, a njoj osamnaest godina. Uzgred rečeno, u krevetu su prvi put završili nekoliko mjeseci nakon njezina trinaestog rođendana. Priča ovdje postaje još čudnija. Wymanov sin iz prvog braka, tada tridesetogodišnji Stephen Paul, oženio se pak Mandynom majkom Patsy, dobrodržećom 46-godišnjakinjom! Da, očevom punicom, dobro ste izračunali. Drugim riječima, postao je očuh svojoj maćehi.

Piše: Lucija Kapural

Komentari