Skandal na komemoraciji kraljice soula: Pipkanje Ariane Grande pred višemilijunskom publikom

Ariana i biskup na komemoraciji. Foto: 11Alive.

Gotovo da nema žene koja se u nekom razdoblju svog života nije susrela s dobacivanjem na ulici, neželjenim dodirima i još gorim iskustvima koja se mogu okarakterizirati kao seksualno uznemiravanje. Danas ćemo se pozabaviti jednim takvim slučajem koji se dogodio na pogrebu glazbene dive Arethe Franklin. Što se točno i kako dogodilo, pročitajte u današnjem članku.

Komemoracija u čast preminule dive soula

Krenimo od događaja na kojem se dogodilo seksualno uznemiravanje. Aretha Franklin diva nevjerojatnog glasa umrla je u svojoj 77-oj godini od raka gušterače 16. kolovoza 2018. Nakon njezine smrti obitelj je organizirala oproštaj od kraljice soula, kako su je nazivali, u Detroitu. Obred opraštanja je bio zatvoren za javnost izvan širokog kruga obitelji i prijatelja, a u sklopu kojega je bio organiziran višesatni program komemoracije. U tom su programu koji je prenošen na televiziji sudjelovale brojne pjevačke zvijezde, kao i poznate ličnosti. Na komemoraciji je tako bio prisutan i nekadašnji američki predsjednik Bill Clinton, kao i tada dvadeset i petogodišnja pop pjevačica i glumica Ariana Grande.

Loša šala i neprimjereno dodirivanje

Ariana je na obredu otpjevala jednu od najpoznatijih Arethinih pjesama A Natural Woman, nakon čega se biskup koji je predvodio komemoraciju Charles H. Ellis prvo potpuno neprikladno našalio na račun njezina imena. On je u šali za koju je mislio da je duhovita ustanovio da njezino ime zvuči kao da je izvučeno iz menija američkog lanca brze hrane nazvanog Taco Bell. Potom ju je zagrlio, ali tako da joj je stavio ruku vrlo visoko ispod pazuha te joj je jednom rukom obgrlio grudi, što je trajalo predugo. Na snimkama je vidljivo koliko je pjevačici čitava stvar bila neugodna, ali je pokušavala ostati što je moguće više taktična i pribrana. Nakon toga uslijedila je burna reakcija javnosti, što je prisililo biskupa da se ispriča. U toj je isprici između redova poručio svima da on nije ništa loše mislio i da je njegov postupak u skladu s njegovim poslom, a kojim širi ljubav i prijateljstvo. Nakon toga se ispričao i zbog šale izrečene na račun pjevačičina imena te je svoj potez objasnio pritiskom da program komemoracije bude dinamičan i nikako dosadan.


“Ma, Ariana je za sve sama kriva“

Kako to obično biva pojavili su se i oni koji su žrtvu proglasili krivom. To je mišljenje zauzeo dio uvrijeđene muške, ali i ženske populacije koja je zaključila da si je Ariana sama kriva zbog svog neprikladnog odijevanja.

Ovaj je ispad Ariana hrabro podnijela kao i većina žena, pa ipak se sve pretvorilo u skandal koji je zasjenio odavanje počasti kraljici soula. Da zaključimo, biskup se samo šalio i nije imao nikakvih drugih primisli, Bože sačuvaj. Činjenica da još uvijek početkom 21. stoljeća živimo u društvu u kojem se muškarcima tolerira seksualno uznemiravanje ako ga je neka žena svojom nazočnošću izazvala. Krajnje je vrijeme da se stvari promijene.

Piše: Sonja Kirchhoffer

Komentari